Söz İçin Gerekenler

Söz İçin Gerekenler

Söz Yüzükleri

Aynı yolda yürümek adına bir araya gelen çiftler bu yolda ilk adımlarını söz yaparak atmaktadırlar. Çiftlerin sözlerini uygun ve eksiksiz bir şekilde yapabilmeleri için o güne hazırlanırken bir takım gereklilikler ve eşyalar bulunmaktadır. Söz günlerini rahat ve mutlu olarak yaşamak isteyen çiftler gerekenleri yaptıkları takdirde söz günü için ihtiyaç duyulan her şeyi yerine getirmiş olacaklardır. Söz günü için bulunması gerekenler aşağıda 4 başlık altında açıklanmaktadır. Bir söz gününü temsil eden en önemli eşyalardan biri, gelin ve damat adayına o günün anlamı adına yüzükleri olacaktır. Bu nedenle söz gününün asıl amacı da gelin ve damat adayına benzer yüzükler takılarak o günü simgeleme durumudur. Dolayısıyla söz yüzükleri söz için en gerekli eşyalardan biridir.

Söz Kıyafetleri ve Ayakkabıları

Söz günü için gelin ve damat adayının önceden alışverişlerini tamamlayarak kendilerine o güne özel kıyafet ve ayakkabı almaktadırlar. Söz merasiminin gerçekleşeceği ortam göz önünde bulundurularak bazı durumlarda ayakkabı ihtiyacı oluşmamaktadır. Bu nedenle bunun tercihini var olacak şartlara göre gelin ve damat adayı yapmaktadırlar.

Söz Çikolatası, Söz Çiçeği ve Söz Hediyelikleri

Çiftlerin söz gününe özel söz çikolatası bulunmalıdır. Bu çikolata sözü yapılacak olan çiftlerin aileleri tarafından misafirlere ikram edilmelidir. Aynı zamanda söz günü için gerekli olan bir veya birden fazla söz çiçeği de gerekmektedir. Bunun dışında gelin ve damadın tercihine göre gelen misafirlere söz gününü temsil eden söz hediyelikleri verilebilmektedir. Söz hediyelikleri olarak adlandırılan küçük hediyelerin nasıl tasarlanacağı veya ne tür bir şey olacağını çiftler yardım alarak da gerçekleştirebilirler. Gelin ve damat adayına takılacak olan söz yüzüklerinin takdim edilebilmesi amacıyla gelin ve damadın zevkine göre tasarlanmış veya seçilmiş bir söz tepsisi bulunması söz için gerekenlerden biridir. Bunun yanında son yıllarda gündem de bulunan söz masası da söz gününde bulunabilir ve kişisel zevk ve tercihlere göre tasarlanabilir. Söz masası süslemesi nasıl yapılır şeklinde soru işaretleri taşıyan çiftler bu konuda profesyonel bir yardım alabilirler. Nişan için ön plana çıkan bohça ailelerin isteğine göre söz bohçası olarak da sunulabilmektedir. Aileler söz bohçasına küçük hediyeler koyarak hazırlayabilirler. Söz gününün kız tarafında gerçekleştirildiği bilinmektedir. Bu nedenle ufak bir detay gibi görünse de Türk kahvesi söz günü için kız isteme merasimi adına unutulmaması gereken bir eşya olarak belirmektedir. Gelin ve damat adayı için gerçekleştirilecek olan söz gününü yansıtan gereklilikler yukarıda belirtilmektedir. Belirtilen gereklilikler yerine getirildiği sürece söz günü için gerekenler yerine getirilmiş olunacaktır.