Astroloji Ne İşe Yarar

Astroloji Ne İşe Yarar

Astroloji türleri

Astroloji kelime olarak yıldızların hesabı anlamını taşımaktadır. Teknolojinin gelişmediği zamanlarda insanlar yıldızlara bakarak tahminlerde bulunurlar, işlerini yıldızların şekline hareketlerine ve konumlarına göre belirlerlerdi. Astroloji işte bu şekilde doğmuş ve günümüze kadar inanılmaz ölçüde gelişmiştir.

Astroloji ve fal aynı şey midir?

Astrolojiyi tek bir kelime ve kalıp altında incelemeye çalışmak bu alana saygısızlık ve küçük görmek olur. Çünkü artık bu alan sadece yıldızlardan çıkmış, teknolojinin de ilerlemesiyle kocaman bir evrendeki tüm nesnelerin çekimlerine odaklanmıştır. Astroloji geçmiş uygarlıklardan beri her zaman çeşitli varyasyonlarla var olmuştur. Çin astrolojisi, Hint astrolojisi, Helenistik astroloji buna örnek olarak verilebilir. Hepsinin temel dayanağı aynı olsa da bu dayanaktan buldukları sonuçlar birbirinden farklıdır. Örneğin; burç yorumları, burçların adları, burçların tarihleri, Çin ve batı astrolojilerinde birbirlerinden farklıdır.

Astroloji bize ne katar?

Yapılan en önemli yanlışlardan birisi de astrolojiyi bir fal ya da bir kehanet olarak yorumlamaktır. Tam tersine astroloji fal gibi hislere dayanmaz, tamamen bilime dayanır. Gök cisimlerinin, yıldızların enerji ve çekimleriyle ilgili yorum yapmaktadır astroloji. Bir bilim olmasının temel nedeni de hesaplamalara, matematiğe ve fiziğe dayanmasıdır. Bu nedenlerle gelecekle ilgili haber verme özelliği taşıyan fal ile birbirine karıştırılmamalıdır. Doğduğunuz gün, ay, yıl ve saate göre herkesin olduğu gibi sizin de bir yıldız haritanız vardır ve karakteriniz bu yıldız haritasına göre şekillenmiştir. Astrolojinin işimize yaradığı bir nokta da budur. Karşımızdaki kişiyi yıldız haritasına bakarak tanımaya çalışabilir, henüz görmediğimiz yönlerini anlamaya çalışabiliriz. Başımıza gelen güzel ve kötü olayları, doğduğumuz döneme ait yani bize ait gezegenin yaydığı enerji ve yaptığı hareketlere bakarak yorumlayabilir, hatta bunları önceden tahmin edip olası kötü olaylara karşı önlemler alabiliriz. Hayatımızda önemli kararlar almadan önce yıldız haritamızı ve yapacağımız işin zamanındaki gezenlerin konumlarını, durumlarını inceleyerek kararlarımızı daha güzel ve sağlıklı bir şekilde vermemiz mümkündür. Karakterimiz ve yaşayacağımız kaderimiz hakkındaki o çizgiyi astroloji sayesinde görerek daha doğru daha net kararlar alarak hayatımızı buna göre kolaylıkla şekillendirebiliriz.