Parlak Ve Işıltılı Bir Cilt İçin Franksiyonel Lazer

Parlak Ve Işıltılı Bir Cilt İçin Franksiyonel Lazer

Fraksiyonel Lazer Cilde Nasıl Uygulanır?

Yaş ilerledikçe başta yerçekiminin etkisiyle olumsuz etkilenen cilt, aynı zamanda maruz kalınan güneşin zararlı ışınları, sigara, makyaj gibi dış faktörlerin de etkisiyle yıpranmaya başlar ve sağlıksız bir görünüme bürünür. Cilde ihtiyacı olan canlılığı kazandırmak için farklı bakım ve uygulamalar yapılmaktadır. Parlak ve ışıltılı bir cilt için fraksiyonel lazer tedavisi bu uygulamalardan sadece bir tanesidir. Ancak cilt problemlerinden kurtulmak adına uygulanan son derece etkili bir yöntemdir. Bildiğimiz lazer tekniğinin yüze uygulanmasıdır. Genellikle tek seans şeklinde uygulanır. Uyuşturucu kremler kullanılarak yaklaşık yirmi dakikada işlem bitirilir. Lazer uygulamasının neticesinde deri hafif kızarık olabilir. Yanma hissi ve son olarak ciltte kabuklanma oluşur ancak uygulama yapılan günü takiben üç gün içerisinde bunların tamamı geçer ve cilt normale döner. Parlak ve Işıltılı bir cilt için fraksiyonel lazer yaptıran bayanların birçoğu sonucun hemen fark edilmesi ve olumlu tepkiler alınması neticesinde yöntemi sıkça tavsiye etmekten çekinmezler.

Fraksiyonel Lazerin Ciltte Yaptığı Etkiler

 Üst deri dediğimiz yıpranmış tabakayı buharlaştırır ve yok eder. Böylece cildin daha rahat nefes almasına yardımcı olur.

 Kolejen üretimini uyarıcı etkisi vardır. Sonuç olarak yeni ve taze derinin oluşmasına katkı sağlar.

 Ciltte oluşan kırışıkların, kılcal damarların ve birtakım lekelerin giderilmesini sağlar. Çok derin kırışıklıklar için farklı uygulamalar mevcuttur.

 Ciltteki gözeneklerin çaplarını küçültür ve siyah nokta birikmesine engel olur.

 Sivilceden ya da başka şekilde oluşmuş cilt çukurlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

Tüm bu etkiler neticesinde cildin çok daha ışıltılı görünmesini sağlar. Fraksiyonel lazer için en uygun dönem havanın serin olduğu dönemdir. Parlak ve ışıltılı bir cilt için fraksiyonel lazer uygulaması yaptıracak bayanların yazın yakıcı güneşinin olduğu zamanlardan ziyada sonbahar ve kış aylarında bu yöntemi denemeleri çok daha iyi sonuçlar verecektir. Fraksiyonel lazer fiyatları uygulama bölgesi, yapılan işleme ve gidilen hastaneye göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle gitmek istediğiniz hastaneyi arayıp direkt fiyat bilgisi alabilirsiniz. Muhtemelen muayene etmeden fiyat vermeyeceklerdir. İlk muayenede fraksiyonel lazer işlemi yapılmadan önce size bilgi verilecektir.